Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Mircea Draghici despre situatia angajatilor de la Arpechim si Oltchim

Deputatul PSD Mircea Drăghici precizează că situaţia angajaţilor de la Oltchim şi Arpechim se află pe agenda sa încă din luna februarie a acestui an, când a adresat Ministrului Economiei o întrebare în acest sens. Parlamentarul argeşean susţine că protestatarii de la Oltchim şi Arpechim se vor convinge că solicitările lor sunt în concordanţă cu obiectivul Guvernului condus de Victor Ponta, şi anume salvarea combinatelor şi a locurilor de muncă.

Pe 19 februarie a.c., în calitate de deputat de Argeş, am solicitat Ministrului Economiei, prin intermediul unei Întrebări depuse la Parlamentul României, să îmi comunice ce măsuri concrete vor fi luate în sensul restituirii restanţelor salariale către angajaţi şi care vor fi acţiunile menite a relansa activitatea Arpechim”, a precizat Mircea Drăghici.

În răspunsul oficial primit de la Ministerul Economiei pe 25 martie 2013, se specifică faptul că administratorul judiciar va propune adunării generale a creditorilor un plan de reorganizare a SC Oltchim SA menit a face solvabilă societatea, menţionând că  acesta face eforturi în sensul rezolvării componentei sociale pe care o implică insolvenţa Oltchim. O concluzie rezultată în urma analizei făcute de către administratorul judiciar a fost faptul că achiziţiile de materii prime şi vânzarea produselor finale aveau loc prin intermediari controlaţi de cei din vechea conducere a combinatului. Declanşarea procedurii de insolvenţă a avut ca scop identificarea firmelor căpuşă şi a contractelor păguboase. Eliminarea acestora este o premisă bună pentru creşterea atractivităţii combinatului pentru investitorii străini.

Deputatul social democrat susţine că îi înţelege pe cei care îşi exprimă nemulţumirile şi le respectă libertatea de a se exprima şi de a trage un semnal de alarmă faţă de situaţia dificilă în care se află. „Îi înţeleg pe cei care îşi strigă nemulţumirea în stradă şi consider că este dreptul angajaţilor să îşi prezinte situaţia în care se află.  Din păcate, aşa cum se precizează şi în răspunsul pe care l-am primit de la Ministerul Economiei, neregulile găsite la Oltchim fac ca întregul proces de restructurare să fie extrem de complicat”, a precizat Chestorul Camerei Deputaţilor.

Mircea Drăghici asigură angajaţii de la Oltchim şi Arpechim că actuala guvernare nu va accepta o soluţie care să nu ţină seamă de situaţia lor disperată. “Cu toţii dorim salvarea celor două combinate care merită să redevină agenţi economici importanţi nu doar pentru România, ci şi în plan european”, a conchis parlamentarul argeşean.

Comments

comments