Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Mircea Draghici despre vizita premierului in judetul Arges

Pentru că argeșenii sunt importanți, pentru că Dacia este importantă, Victor Ponta a mutat Guvernul în Argeș!

Prim-ministrul și candidatul PSD – UNPR – PC la Președinție, Victor Ponta, a fost prezent sâmbătă în Argeș, fiind însoțit de vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin, precum și de miniștrii Nicolae Bănicioiu, Constantin Niță și Ioan Rus. După ce a avut, la uzina din Mioveni, o întrevedere cu board-ul companiei, în frunte cu directorul Dacia- Renault Nicolas Maure, Victor Ponta a vizitat Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Catedrala “Sf. Filoteia”, aflată în construcție, precum și Mânăstirea Curtea de Argeș, unde a participat la parastasul Regelui Carol I.

Victor Ponta a dat, sâmbătă, asigurări, după o discuție cu directorul general Dacia – Renault, Nicolas Maure, la sediul uzinei din Mioveni, că tronsonul Pitești – Sibiu va fi prins în Programul Operațional de Transport care va fi votat de guvern la finele acestui an ca autostradă, construcția propriu-zisă urmând să fie realizată în două faze: va porni ca drum expres, și va fi finalizată ca autostradă.

“Prim-ministrul și candidatul PSD – UNPR – PC la Președinție, Victor Ponta, a dovedit încă o dată că își ține promisiunile față de județul Argeș: a finalizat reabilitarea DN 73 până la uzina Dacia, reabilitarea drumului continuă și spre Câmpulung. Guvernul Ponta a sprijinit industria auto din România, prin măsurile care stau la dispoziția Executivului, de la programul REMAT, până la Timbrul de Mediu, programul Prima Mașină, reducerea CAS la angajator cu 5% și prinderea oficială, în strategia țării pe zona de infrastructură, a autostrăzii Pitești – Sibiu. Victor Ponta a făcut toate aceastea de când a devenit premier al României și va continua să promoveze interesele Argeșului și uzinei Dacia Mioveni, nu să facă, precum unii adversari politici, vizite pur electorale la uzină, după ce au promovat mărci de autoturisme fabricate în altă țară. Victor Ponta este un ferm promotor al celui mai mare producător și angajator din țară! Toate ambasadele României din lume au fost dotate cu automobile Dacia. Ieri, la vizita din Moldova, Guvernul României a donat Guvernului – frate din Chișinău automobile Dacia. Și însuși prim-ministrul folosește, zilnic, un Duster fabricat la Mioveni”, a precizat Chestorul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, consilier onorific al premierului pe probleme ce țin de industria auto.

Deputatul Mircea Drăghici a mai afirmat că, în urma vizitei prim-ministrului în colegiul său, Curtea de Argeș, Victor Ponta a dovedit încă o dată că întregul județ se bucură de o atenție deosebită la nivel național. Acest lucru a fost evidențiat și prin faptul că, la Curtea de Argeș, au venit pentru a onora cetățenii din municipiu, dar și istoria fostei Capitale a Țării Românești, loc cu rădăcini profunde istorice și spirituale, garnitura cu greutate a guvernului: vicepremierii Liviu Dragnea, Daniel Constantin, ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu, ministrul Economiei Constantin Niță, dar și liderul TSD Mihai Sturzu.

“Premierul Victor Ponta a vizitat și Spitalul Municipal Curtea de Argeș, care a împlinit 30 de ani de la înființare și pe care, acum trei ani, guvernarea PDL a vrut să îl închidă. Sub guvernul condus de Victor Ponta, spitalul municipal a ajuns, cu sprijinul autorităților locale și grație managementului, să modernizeze o secție a ambulatoriului prin Programul Operațional Regional, iar ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a promis că va sprijini reabilitarea acoperișului și dotarea spitalului cu o ambulanță și echipamentele medicale necesare. Este încă o dovadă că Victor Ponta și-a ținut promisiunile, că am reparat ceea ce a stricat guvernarea PDL și că am intrat într-o zonă de normalitate”, a mai arătat Mircea Drăghici.

La Mânăstirea Curtea de Argeș, oficialii au participat la parastasul pentru Regele Carol I. Victor Ponta a mers și la Paraclisul Sfântei Filoteia și a vizitat și noua Catedrală. În luna septembrie, Guvernul a alocat suma de 2 milioane lei pentru construirea Catedralei “Sf. Filoteia” din Curtea de Argeş, prin suplimentarea bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Executivului.

Comments

comments