Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Mircea Draghici a participat la semnarea parteneriatului dintre uzina Dacia, Grupul Scolar Industrial Constructii de Masini si Primaria Mioveni

Deputatul argeșean Mircea Drăghici, consilier onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme ce țin de industria auto, a participat miercuri, 16 iulie 2014, la semnarea parteneriatului dintre uzina Dacia şi Grupul Școlar Industrial Construcții de Mașini Mioveni și Primăria Mioveni.

Semnarea acestui parteneriat în preambulul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria demonstrează faptul că Executivul promovează calitatea în procesul educațional. Acest demers va contribui la dezvoltarea strategiilor de învățare și de formare profesională cu scopul de a elimina deficitele de competențe.

“Scopul acestui consorțiu este îmbunătățirea pregătirii practice a elevilor din învățământul profesional, pe domeniul mecanică, calificarea sculer-matrițer. Practic, parteneriatul reglementează cadrul de organizare și desfășurare în comun de activițăți pentru un număr de 14 elevi înscriși în învățământul profesional începând cu clasa a IX a din anul școlar 2014/2015 (an absolvire 2017) și respectiv pe perioada unui ciclu de 2 ani pentru un numar de 28 elevi înscriși în învățământul profesional începând cu clasa a X a din anul școlar 2014/2015 (an absolvire 2016). S.C. Automobile Dacia S.A va acorda o bursă lunară de 200 RON fiecărui stagiar și pe toată perioada de derulare a stagiului practic la sediul Societății, masa de prânz, echipamentul individual de protecție şi transportul de la sediul Instituției de Învățământ până la sediul Societăţii şi retur”, a precizat Chestorul Camerei Deputaților Mircea Drăghici.

Deputatul social – democrat apreciază dezvoltarea învățământului profesional din România ca o soluție extrem de utilă pentru societate. “Îmi doresc ca tot mai multe societăți private să urmeze exemplul uzinei Dacia și să se implice nu doar la nivelul şcolilor și liceelor, cât şi la nivelul universităţilor. Angajatorii trebuie să înțeleagă că aceste parteneriate le vor aduce personal calificat și competitiv!”, a menționat Mircea Drăghici.

Comments

comments