Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Mircea Draghici: Prima Masina – o nouă promisiune a Guvernului a fost indeplinita

Mircea Drăghici, consilier onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme ce țin de industria auto, a participat luni, 6 octombrie, la evenimentul de lansare a programului ‘Prima Mașină’, organizat de Ministerul Economiei. Deputatul PSD subliniază că, după programul Prima Casă, Prima Mașină arată efortul constant al Guvernului Ponta de a veni cu soluții în sprijinul tinerilor din România.

‘Mă bucur că am putut fi parte a grupului de lucru interministerial care a elaborat și definitivat programul guvernamental ‘Prima Mașină’. Experiența dobândită în calitate de consilier onorific al premierului pe probleme de transport m-a ajutat să formulez propuneri utile pentru ca acest program să fie conturat în cea mai bună formulă posibilă. Salut faptul că autoritățile din cadrul Ministerului Economiei și cei mai mari jucători de pe piața auto au ajuns la un acord pe acest proiect.

Obiectivul principal al programului ‘Prima mașină’ este reprezentat de creșterea accesului la finanțare al persoanelor fizice care achiziționează un autoturism nou, în primul rând prin scăderea costului creditelor auto și al avansului minim solicitat beneficiarilor față de condițiile actuale ale pieței bancare. Programul este destinat în principal tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani, dar și celorlalte categorii de vârstă, pentru achiziționarea primei mașini noi. Prin Program se stimulează cumpărarea autoturismelor mai puțin poluante, prin fixarea unei garanții de stat mai mari pentru automobilele mai puțin poluante’, a declarat deputatul social — democrat.

Mircea Drăghici susține că acest program are consecințe pozitive directe asupra creșterii vânzării de autoturisme noi și a segmentelor orizontale conexe, oferind și beneficii producătorilor locali de automobile.’Dacia — Renault va putea vinde prin acest proiect, de exemplu, toate modele, mai puțin Dusterul. Loganul, Sandero sau Lodgy au variante de preț care nu depășesc plafonul. Pentru Ford, modelele Fiesta și B-Max sunt cele care se califică pentru finanțare.’

Se estimează că circa 20.000 de beneficiari vor accesa anual programul guvernamental ceea ce poate conduce piața auto în decursul a 2 ani de zile la o pondere de 40% a achizițiilor de autoturisme noi de către persoanele fizice de la un nivel de doar 25% în prezent.

Comments

comments