Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Mircea Draghici sustine agricultura din judetul Arges

Deputatul PSD Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaţilor, susţine că o prioritate a acestui mandat este fructificarea potenţialului agricol real din Argeş. Sectorul agricol trebuie să redevină un motor de creştere economică şi o sursă de locuri de muncă.

“Argeşul a avut de suferit ca urmare a politicii dezastruoase a guvernării PDL în domeniul agriculturii. Numărul agricultorilor din judeţul Argeş a scăzut îngrijorător de mult în ultimii patru ani. Astfel, dacă în anul 2008 judeţul nostru avea în jur de 3277 de fermieri, în 2012 au fost înregistraţi doar 2080 de fermieri. Guvernul USL are misiunea de a îndrepta situaţia din acest domeniu, accelerând modernizarea agriculturii cu scopul de a încuraja investiţiile în acest sector şi de a oferi un trai cât mai decent fermierilor “, a precizat deputatul social democrat.

Deputatul argeşean Mircea Drăghici consideră agricultura o afacere a viitorului şi îi îndeamnă pe întreprinzătorii din judeţ să nu ocolească acest domeniu.

“România are un potenţial uriaş în ceea ce priveşte agricultura ecologică şi produsele tradiţionale. Guvernul condus de Victor Ponta va face toate eforturile necesare pentru a susţine tinerii fermieri care doresc să investească în agricultură. Actuala guvernare şi-a propus simplificarea legislaţiei şi a procedurilor din agricultură, precum şi accelerarea absorbţiei fondurilor europene. De asemenea, actuala guvernare şi-a propus şi reducerea TVA la producătorii de produse agricole de la 24% la 9%. Diferenţa de 15% va rămâne la producători pentru dezvoltare”, a precizat chestorul Camerei Deputaţilor.

Deputatul PSD Mircea Drăghici precizează faptul că pentru a avea succes într-o afacere în acest domeniu sunt necesare investiţii în tehnologizare şi modernizare. Din nefericire, în România funcţionează agricultura de subzistenţă, care este marcată de capacitatea scăzută a investiţiilor. Chiar dacă România are de opt ori mai multe exploataţii agricole decât Franţa, suprafaţa arabilă pe exploataţie în România este de aproape 18 ori mai mică. Din acest punct de vedere asocierea în agricultură este prioritară pentru a creşte performanţa din acest domeniu.

Comments

comments