Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Numarul mortilor a ajuns la 38 dupa tragicul incendiu de la Club Colectiv

Incă şase răniţi s-au stins, în această dimineaţă, la Spitalul de Arşi, la Spitalul Universitar şi la Spitalul Floreasca din Bucureşti, dar şi în străinătate, imediat după ce au fost transferaţi acolo cu avioane militare.

Unul dintre cei care a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. Acesta avea arsuri pe 70% din suprafața corpului și a murit pe masa de operații când se făcea grefa de piele. Cealaltă victimă avea arsuri pe 50% din suprafața corpului. El trebuia să fie transportat la o clinică din Tel Aviv, dar medicii români au refuzat transferul pentru că starea sa nu i-ar fi permis.

La Spitalul de Arși opt dintre pacienți sunt în stare critică și doi în stare gravă. Pronosticul este ”foarte, foarte rezervat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului.

Doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi, sâmbătă, în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, în conferinţa de presă de la Palatul Victoria, că cei doi pacienţi care au decedat erau printre cele opt persoane transferate, cu o aeronavă militară, de la spitale din Capitală la spitale din Olanda.

Printre cei doi pacienţi decedaţi se află o tânără italiancă (20 de ani), care după incendiul din clubul Colectiv fusese internată la Spitalul SRI “Agrippa Ionescu”.

Raed Arafat a precizat că în aeronava care a plecat din Capitală spre Rotterdam, Olanda, erau opt pacienţi, dintre care cinci intubaţi şi trei neintubaţi, iar în avionul care a plecat spre Bruxelles, Belgia, trei pacienţi erau intubaţi şi ventilaţi mecanic, iar alţi cinci erau neintubaţi.

Secretarul de stat a precizat că avionul spre Rotterdam a decolat primul, iar la sosise a primit mesaje că toţi pacienţii sunt bine, însă ulterior a fost informat că starea a doi pacienţi s-a agravat.

Unul dintre pacienţi a intrat în stop cardiorespirator în ambulanţă, un medic din România care însoţea pacienţii a continuat resuscitarea până la spitalul din Rotterdam, iar de aici a fost preluat şi resuscitat în continuare, însă fără succes, a adăugat Raed Arafat.

De altfel, medicii au spus că aceasta este o perioadă critică pentru pacienții aflați în stare gravă și sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale acestora. Aproximativ 80 oameni sunt în această stare.

16 oameni răniți în clubul ”Colectiv” au fost transportați în Olanda și Belgia cu două aeronave Spartan. Două misiuni umanitare de urgenţă au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă către Rotterdam şi Bruxelles. Plecarea acestora a fost îngreunată de o pană de curent care a avut loc la spitalul Bagdasar.

Comments

comments