Ora Pamantului in Romania

Sambata, 29 Martie 2013, intre orele 20.30 – 21.30, Romania se alatura mapamondului, “lasand Pamantul sa respire”.

Denumita in 2007 Earth Hour, manifestarea se desfasoara anual la nivel mondial si isi propune sa determine factorii de decizie guvernamentali, sa recurga la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire globala.

Ora Pamantului ”, a demarat in anul 2008, cand Romania devenea astfel prima tara din lume, dupa tara organizatoare, cu site special dedicat campaniei.

An de an, sub sloganul “Lasa Pamantul sa respire!”, s-a urmarit implicarea institutiilor publice, societatilor din toate domeniile de activitate, precum si a cetatenilor, intr-un demers care sa produca schimbarea mentalitatii asupra mediului inconjurator, printr-un simplu gest de stingere a luminilor si decuplare a echipamentelor electronice aflate in stand-by, pentru o ora.

Guvernul României se alătură celor care sărbatoresc Ora Pământului. Cu această ocazie, luminile Palatului Victoria vor fi stinse timp de o oră, mâine, 29 martie, în intervalul 20:30 – 21:30.

Dezvoltata in 2007, in Sydney, Earth Hour si-a demonstrat impactul, prin reducerea consumului de energie electrica cu 10,2%, echivalent cu scoaterea de pe sosele a peste 48.000 de autovehicule.

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze acest moment iar in 2009, sute de milioane de oameni, din 88 de tari si peste 1000 de orase, au stins lumina pentru a trimite un mesaj puternic despre necesitatea de prevenire a schimbarilor climatice.

In 2011, constiinta a peste 1,3 miliarde de persoane, a fost interconectata de strigatul la unison, de o simplitate profunda, ca viata intrece ca prioritate orice altceva.

Comments

comments

admin Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *