Organizatia PSD Ilfov este alaturi de Gabriela Firea

Organizaţia PSD Ilfov este în totalitate alături de doamna Gabriela Firea şi înţelege perfect gestul său radical de a demisiona. Considerăm că este o mare pierdere şi pentru noi, ca organizaţie judeţeană, dar şi pentru PSD la nivel naţional şi, de asemenea, pentru Uniunea Social Liberală. Sperăm ca o intervenţie a co-preşedinţilor USL, în urma şedinţelor din seara aceasta şi de luni, să o determine să revină alături de noi.

Doamna Firea nu a făcut altceva decât ce am decis noi, la BPJ al PSD Ilfov, respectându-şi astfel cu sfinţenie CREZUL pe care ni l-a prezentat în Conferinţa Naţională de anul trecut, din martie, când am ales-o, în unanimitate, preşedintă a Organizaţiei.

În această perioadă se repartizează, pe localităţi, Bugetul pe anul în curs, la Consiliul judeţean Ilfov, iar noua majoritate PNL+PDL, şi cu vicepreşedinte PDL la conducere, lucrează la un proiect de buget prin care se îndreaptă resursele doar ‘în familia noii majorităţi’, cetăţenii reprezentaţi de primari PSD fiind lipsiţi de resurse financiare pentru grădiniţe, şcoli, alimentări cu apă, protecţie socială şi alte nevoi.

Gestul de a-şi da demisia nu a fost, în opinia noastră, unul pripit, făcut la supărare, ci rezultatul acumulărilor într-un conflict care trenează de luni bune de zile, în filiala USL Ilfov şi a imposibilităţii de a influenţa ca Bugetul pe acest an să fie repartizat pentru toţi cetăţenii judeţelui, deoarece noi nu am fost chemaţi la negocieri, deşi am insistat încă din decembrie.

Avem, aşadar, o problemă politică gravă : încălcarea Protocolului USL şi una morală : rămânerea fără resurse, ceea ce înseamnă o pedeapsă nemeritată pentru cetăţenii pe care îi reprezentăm.

Se ajunsese într-un blocaj, ea fiind în imposibilitatea de a înainta pe un drum înfundat, în care, pe de o parte, noi, îi ceream să meargă înainte, să se zbată pentru drepturile noastre călcate în picioare de preşedintele PNL Ilfov, iar liderii Partidului Naţional Liberal îi transmiteau, răspicat, că deşi noi avem dreptate, situaţia de la Ilfov va fi folosită ca monedă de schimb pentru rezolvarea altor conflicte la nivel înalt în USL, care nu ne privesc nici pe noi şi nici pe doamna Firea. Nu dorim să oferim detalii, pentru a nu fi acuzaţi că nu ştim să ne spălăm rufele doar în familie.

Cât doamna Firea era rugată să mai aştepte, PSD Ilfov a pierdut 2 vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean, bugete semnificative pentru cetăţenii pe care îi reprezentăm – aproape jumătate din judeţul Ilfov – , dar, cel mai important, demnitatea şi respectul în administraţia publică locală unde, deşi trimişi la conducere de populaţie, în urma votului şi a simpatiei, am fost alungaţi în opoziţie, încă din prima zi de mandat a actualului preşedinte liberal al CJ.

Doamna senator Firea nu a luptat pentru un proiect personal, pentru funcţii sau sinecuri care să o privească, nici nu a fost obedientă, aşa cum fac carieriştii de profesie, care îşi conservă imaginea, ci ne-a reprezentat cu cinste, energie, curaj din prima şi până în ultima zi, când a preferat retragerea în onoare, decât minciuna, tăcerea şi compromisul.

Pentru PSD Ilfov, numirea preşedintelui PNL Ilfov – un demolator al USL-ului în teritoriu – ca şef de campanie pentru alegerile europarlamentare la nivel naţional a însemnat o jignire profundă, o provocare şi o amărăciune care nu vor poate fi vindecate decât prin impunerea, de la nivel central, a respectării Protocolului judeţean al USL.

Noi am înaintat, încă de la începutul săptămânii, un Pact de neagresiune colegilor liberali, dar nu am primit niciun răspuns. Ştim şi noi, că şi tăcerea este un răspuns.

Este de neacceptat ca într-o comunitate care a votat masiv cu USL-ul, PNL-ul să instaleze PDL-ul la guvernarea locală şi să se dispenseze de PSD, partenerii alături de care a luptat şi a câştigat, acum având împreună o răspundere în faţa ilfovenilor.

Le mulţumim colegilor noştri din ţară care ne-au sunat şi ne-au transmis mesaje pentru a ne susţine şi încuraja. Poate dacă am fi fost solidari mai din vreme, nu se ajungea la o criză atât de mare.

Comments

comments

admin Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *