Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Patru ani fara Dobrin

Azi, 26 octombrie, s-au împlinit patru ani de când marele fotbalist Nicolae Dobrin a plecat la ceruri.

Miercuri, 26 octombrie, s-au împlinit patru ani de când marele fotbalist Nicolae Dobrin a plecat la ceruri. În amintirea sa, cei care l-au iubit au fost prezenţi la mormântul de la cimitirul “Sfântul Gheorghe” din Piteşti pentru a-i aprinde o lumânare.

“Vă mulţumesc din suflet. Parcă oamenii îl iubesc din ce în ce mai mult. Nu m-aş fi aşteptat, pentru că au trecut deja patru ani, dar lumea nu l-a uitat şi continuă să-l iubească”, a spus, emoţionată, Gica Dobrin.

După antrenamente, şi jucătorii FC Argeş au venit la mormântul “Gâscanului”, alături de oficialii clubului.  “Lumea avea nevoie de Nicolae Dobrin. Este o durere că nu se mai află printre noi”, a spus Cosmin Năstăsie, jucător alb-violet.

Cateva repere din cariera sportiva :

A debutat în prima divizie la vârsta de 14 ani și 10 luni, într-un meci Știința Cluj-Dinamo Pitești.

A evoluat aproape întreaga sa carieră pentru echipa FC Argeș Pitești, cu care a câștigat două titluri de campion național, în 1972 și 1979. Dobrin a contribuit decisiv la câștigarea titlului din 1979, înscriind în prelungiri golul victoriei argeșene în fața contracandidaților de la Dinamo București.

Intrea anii 1981 – 1982 a evoluat la , CS Târgoviște, deși a avut oferte de la granzii Universitatea Craiova și Dinamo București.

Are la activ 409 meciuri în prima divizie națională, înscriind 111 goluri.

Ultimul meci în prima ligă a fost FC Argeș-FC Bihor 2-0, pe 14 iunie 1983.

În echipa națională a debutat la vârsta de 19 ani, la 1 iunie 1966, cu ocazia meciul de fotbal RFG – România, terminat cu scorul de 1-0.

A îmbrăcat tricoul naționalei României de 48 de ori, marcând pentru aceasta de șase ori.

Ultimul meci pentru echipa națională a fost cu ocazia meciului România – RDG, desfășurat în 2 aprilie 1980.

S-a calificat, împreună cu echipa națională de fotbal a României la Campionatul Mondial de fotbal din Mexic, 1970, unde nu a jucat nici un minut, datorită unui conflict cu antrenorul Angelo Niculescu.

Nicolae Dobrin  a ratata si un transfer la celebra echipa Real Madrid. Dupa meciul impotriva spaniolilor în Liga Campionilor, înscriind un gol, Santiago Bernabéu, faimosul președinte al madrilenilor, a fost atât de impresionat de calitățile lui Dobrin, încât ar fi fost dispus să ofere 2 milioane de dolari pentru a-l transfera, o sumă enormă pentru acele vremuri. Datorită regimului din România, Bernabeu a trebuit să poarte discuții chiar cu Nicolae Ceaușescu, dar nu a reușit să-l convingă, deoarece conform propagandei oficiale, Dobrin era „bun național” și nu putea fi „înstrăinat”.

Comments

comments