Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Pe autostrada A1 masinile de politie sunt dotate cu dispozitive audio-video

Incepand cu data de 29 decembrie, masinile de politie rutiera de pe autostrada A1 si DN7 au montate dispozitive audio-video.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a achiziţionat anul acesta dispozitive de inregistrare audio şi video care au fost deja montate pe maşinile de poliţie rutiera.

Politistii vor avea lavaliere cu ajutorul cărora vor fi inregistrate discuţiile purtate cu soferii, iar un dispozitiv din masina va filma totul. Astfel, incercarile de dare si luare de mita vor fi de domeniul trecutului. Soferii care vor încerca să dea şpagă pentru a scăpa de amenda, vor fi prinsi de camera performantă din maşina de poliţie, iar înregistrările audio şi video vor fi folosite ca probe împotriva acestora.

Noul “gadget” este încorporat în oglinda retrovizoare. Chiar dacă vor încerca să scape de înregistrare, acest lucru va fi imposibil. Când agentul de politie coboară din maşină, dispozitivul se va misca in funcţie de poziţia acestuia pentru a surprinde tot ce se întâmplă în jurul lui.

Pentru inceput, au fost montate 10 astfel sisteme pe autostrada A1 şi pe DN7. Agentii de poitie sunt obligaţi sa informeze pe soferi că sunt inregistrati video şi audio.

Astfel de dispozitive sunt folosite de catre politia din Germania, Olanda, Marea britanie si SUA.

Conduceti prudent pentru siguranta dumneavoastra si a familiei dumneavoastra !

Comments

comments