Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Perchezitii in Arges persoane banuite de inselaciuni de peste un milion de lei

Politistii specializati in investigarea fraudelor din Arges au efectuat cinci perchezitii pe raza judetelor Arges si Dambovita, pentru destructurarea unei grupari infractionale suspectate de savarsirea infractiunilor de inselaciune si santaj.

In aceasta dimineata, politistii din cadrul I.P.J Arges au efectuat cinci perchezitii, in cadrul unui dosar penal privind savarsirea infractiunilor de inselaciune si santaj.

In urma acestor activitati, au fost depistate si indisponibilizate marfuri in valoare de peste 200.000 de lei, un autocamion cu semiremorca si diferite inscrisuri, bunuri susceptibile a proveni din savarsirea de infractiuni.

Membrii gruparii infractionale sunt banuiti ca, in perioada 2013 — 2014, ar fi infiintat mai multe societati comerciale, ce aveau ca obiect de activitate transportul intern si international de marfuri, prin intermediul carora ar fi preluat comenzi de transport intern si international de la furnizori de buna-credinta.

Dupa ce ar fi intrat in posesia marfurilor (cafea vrac neprelucrata, aluminiu, materiale de constructii, etc.), membrii gruparii nu ar transportat incarcaturile la destinatiile stabilite, ci le-ar fi depozitat in spatii proprii si le-ar fi valorificat ulterior la preturi subevaluate.

De asemenea, exista indicii ca suspectii ar fi utilizat documente de identitate si de transport falsificate, precum si autovehicule cu numere de inmatriculare false.

Totodata , membrii gruparii sunt suspectati ca ar fi santajat in repetate randuri partile vatamate, prin solicitarea unor sume de bani in schimbul returnarii incarcaturilor, in momentul in care li se cereau lamuriri cu privire la situatia transporturilor si motivele pentru care acestea nu au ajuns la destinatie.

Din investigatiile efectuate pana in prezent a rezultat faptul ca membrii gruparii ar fi produs un prejudiciu de peste 1.000.000 de lei.

Politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si santaj, iar fata de trei persoane s-a dispus inceperea urmaririi penale.

Activitatile au beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale — I.G.P.R..

De asemenea, la actiune au participat politisti din cadrul I.P.J. Dambovita si jandarmi.

Comments

comments