Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Peste 2000 de politisti asigura buna desfasurare a alegerilor in judetul Arges

2013 angajati ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenati, la data de 25 mai a.c., in judetul Arges, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, precum si pentru protectia celor 1036 de sectii de votare,  pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European, precum si a alegerilor partiale pentru Presedintele Consiliului Judetean Arges.

Pentru asigurarea unui proces electoral corect si echidistant, la nivelul judetului Arges, pe timpul desfasurarii alegerilor membrilor din Romania pentru Parlamentul European, vor fi angrenati peste 1100 de politisti, 550 de jandarmi si 363 de pompieri.

1036 de angajati M.A.I. vor asigura protectia celor 518 de sectii de votare, amplasate in 455 de locuri.

Vor fi luate masuri de protectie si la cele 518 sectii de votare pentru alegerile partiale pentru Presedintele Consiliului Judetean Arges.

Alti 326 de politisti, in perioada desfasurarii procesului electoral, se vor afla in strada, pentru a asigura masuri de ordine si liniste publica, in vederea prevenirii oricaror fapte antisociale.

De asemenea, pentru solutionarea solicitarilor si semnalarilor cu privire la evenimentele produse in ziua alegerilor, la nivelul judetului, vor actiona, conform competentelor, 138 de politisti, constituiti in 50 de echipe operative.

Totodata, a fost stabilit si un efectiv de rezerva format din 327 angajati M.A.I., care va fi in permanenta pregatit sa actioneze, daca situatia operativa va impune acest lucru.

Astfel, in total, peste 2200 de angajati M.A.I. vor fi angrenati in misiuni, duminica, 25 mai 2014, pentru buna desfasurare a scrutinului electoral.

Precizam faptul ca, in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Arges se afla incarcerati 33 arestati preventiv, dintre care 31 cu drept de vot. Dintre acestia, 21 si-au exprimat dorinta de a-si exercita dreptul de a vota.

De asemenea, la nivelul judetului sunt 3 arestati la domiciliu, dintre care 0 au solicitat sa voteze prin intermediul urnei speciale.

Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, „Voteaza legal”, la I.P.J. Arges au fost primite 514 de afise, ce au fost postate in spatiile cu vizibilitate mare.

Acestea vor putea fi consultate si in ziua alegerilor, la toate sectiile de votare din judetul Arges.

Scopul campaniei este informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani, cu drept de vot, asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare.

Reamintim ca potrivit articolului 387 din Codul Penal (Frauda la vot) votarea de doua sau mai multe ori, sau introducerea in urna a mai multor buletine de vot, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.

De asemenea, art. 386 din Codul Penal (Coruperea alegatorilor) prevede ca (1)Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. (2) Nu intra in categoria bunurilor prevazute in alin. (1) bunurile cu valoare simbolica, inscriptionate cu insemnele unei formatiuni.

Comments

comments