Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

In Pitesti a fost destructurata o grupare specializata in trafic de canabis

Poliţistii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Pitesti si procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Pitesti au efectuat la data de 11 martie a.c., 5 percheziţii in Bucuresti si Pitesti, pentru destructurarea unei grupari infracţionale specializate in trafic de droguri de risc.

Poliţistii antidrog au efectuat investigaţii timp de aproximativ 3 luni, privind o grupare infracţionala specializata in trafic de droguri de risc, care acţiona pe raza municipiilor Pitesti si Bucuresti.

Membrii gruparii procurau cantitaţi importante de cannabis din Bucuresti, pe care le porţionau, ambalau si vindeau diferiţilor consumatori.

Doi tineri, de 23, respectiv 27 de ani, din Bucuresti, au fost prinsi in flagrant, in timp ce comercializau cantitaţile de 50 de grame de cannabis, contra sumei de 2.300 de lei, respectiv un kilogram de cannabis, contra sumei de 27.000 de lei.

La data de 11 martie a.c., au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare in Capitala si in municipiul Pitesti, la liderii gruparii, fiind puse in aplicare 15 de mandate de aducere (5 pe numele ale persoanelor banuite si 12 pe numelor mai multor consumatori).

La percheziţii au fost gasite 500 de grame de cannabis, porţionate in doze pregatite pentru vanzare, dar si vrac, mai multe telefoane mobile si cartele SIM, laptop-uri si bani.

Intr-o garsoniera inchiriata de catre unul dintre membri, a fost identificata o cultura „indoor”, in care se aflau 5 plante de cannabis, aflate in diferite stadii de dezvoltare. Cultura era prevazuta cu toate accesoriile necesare crearii de condiţii optime pentru cresterea plantelor (lampi, ventilatoare, termometre, temporizator alimentare tensiune, instalaţie de irigat).

In cauza, a fost luata masura reţinerii pentru 24 de ore faţa de 5 persoane, pentru savarsirea infracţiunilor prevazute si pedepsite de art. 2 alin. 1 si art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000. Cei in cauza au fost condusi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitesti, pentru audieri.

Au fost emise mandate de arestare preventiva pentru 20 zile faţa de 3 persoane, respectiv pentru 30 zile faţa de celelalte 2 persoane.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate ala Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

Comments

comments