Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

PLR Arges isi prezinta respectul pentru Regele Mihai

Regele Mihai împlinește astăzi 93 de ani. Partidul Liberal Reformator consideră imperios necesar să îi aducem Alteței Sale Regale respectul cuvenit pentru modul în care Casa Regală a susținut interesele fundamentale ale României, continuitatea și tradițiile țării noastre. Regele Mihai a respectat întotdeauna România și pe români, consolidând România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate și modestie.

Cu trei ani în urmă, la inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu, Regele Mihai s-a adresat din nou națiunii de la tribună Parlamentului, după 60 de ani. A fost un discurs nu doar emoționant, ci profund românesc, care a evidențiat credințele care ar trebui să dirijeze activitatea fiecăruia dintre noi de acum încolo.

În discursul său, Regele Mihai a vorbit despre eforturile consolidării unei democrații sănătoase, în care să fie respectată Constituția. Despre faptul că România nu poate deveni o forță respectată în plan intern și internațional, decât dacă vom pune bază pe români, pe educație, pe cercetare, pe ierarhia valorilor în societate. Despre faptul că nu vom fi o națiune respectată dacă nu ne vom respecta bătrânii și nu le vom oferi un viitor decent tinerilor. Despre faptul că România are nevoie de infrastructură. ‘Autostrăzile, porturile și aeroporturile moderne sunt parte din forța noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniu al trecutului istoric, ci al viitorului. Școala este și va fi o piatră de temelie a societății’, ne-a transmis Regele Mihai tuturor.

În proiectul de țară al lui Călin Popescu Tăriceanu, ‘România a șaptea putere a Europei’, este împărtășită aceeași viziune cu a Regelui Mihai: reforma administrativă și legislativă, atenția deosebită alocată resursei umane, prin susținerea totală acordată educației, cercetării și inovării, pentru ca românii să fie bine pregătiți și profesioniști. Pentru ca românii să fie cetățeni respectați, nu doar datorită situației lor economice, ci și datorită unui nivel ridicat de instruire.

PLR consideră că trebuie readusă în spațiul public problema recunoașterii oficiale a efortului Casei Regale și își prezintă respectul și recunoașterea față de tot ceea ce a clădit Regele Mihai, care și-a închinat viața în slujba statului român.

În loc de concluzie, reluăm un mesaj din cadrul discursului Regelui Mihai în Parlamentul României care ar trebui să reprezinte ideea fundamentală a transformării României în a șaptea putere a Europei: ‘Stă doar în puterea noastră să facem țara statornică, prosperă și admirată în lume’.

Comments

comments