Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ponta favorit in lupta pentru prezidentiale potrivit unui sondaj INSCOP

În clasamentul opțiunilor de vot (stabilite pe baza unei liste cu variante predefinite) pe primul loc se situează Victor Ponta (Alianța PSD-UNPR-PC) care ar fi votat de 43,6% dintre respondenții care au indicat o opțiune clară de răspuns, fără variantele ‘altcineva’, ‘nu sunt hotărât’, ‘nu voi vota’, ‘nu știu/nu răspund’. Victor Ponta este urmat de Klaus Iohannis (PNL-PDL) cu 31,2% și Mihai Răzvan Ungureanu (Forța Civică) cu 9,6% dintre opțiuni. Pe locul al patrulea în intenția de vot se situează Călin Popescu Tăriceanu (independent) cu 4,5%, urmat de Kelemen Hunor (UDMR) cu 3,5%, Corneliu Vadim Tudor (2,8%), Cristian Diaconescu (PMP) cu 2,6% și Dan Diaconescu (PPDD) cu 2,2%. 5,2% din totalul populației aleg varianta ‘altcineva’, 16,2% nu sunt hotărâți, 6,5% nu ar vota, în timp ce 4% nu știu sa nu răspund la această întrebare.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidențiale pentru turul 2 și ar avea de ales între Victor Ponta și Klaus Iohannis, 52,8% dintre respondenți ar vota pentru Victor Ponta în timp ce 47,2% l-ar alege pe Klaus Iohannis. Raportat la populația care declară că se va prezenta la vot (65,9% din eșantion), Victor Ponta ar obține 54,8% în turul II, în timp ce Klaus Iohannis ar fi votat de 45,2%.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidențiale pentru turul 2 și ar avea de ales între Victor Ponta și Mihai Răzvan Ungureanu, 58,3% dintre respondenți ar vota pentru Victor Ponta, în timp ce 41,7% l-ar alege pe Mihai Răzvan Ungureanu. Raportat la populația care declară că se va prezenta la vot (65,9% din eșantion), Victor Ponta ar obține în turul II 62,6%, în timp ce Mihai Răzvan Ungureanu ar fi votat de 37,4%.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidențiale pentru turul 2 și ar avea de ales între Victor Ponta și Crin Antonescu, 60,7% dintre respondenți ar vota pentru Victor Ponta în timp ce 39,3% l-ar alege pe Crin Antonescu. Raportat la populația care declară că se va prezenta la vot (65,9% din eșantion), Victor Ponta ar obține în turul II 64,3%, în timp ce Crin Antonescu ar fi votat de 35,7%.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidențiale pentru turul 2 și ar avea de ales între Victor Ponta și Cătălin Predoiu, 66,7% dintre respondenți ar vota pentru Victor Ponta în timp ce 33,3% l-ar alege pe Cătălin Predoiu. Raportat la populația care declară că se va prezenta la vot (65,9% din eșantion), Victor Ponta ar obține în turul II 67,9%, în timp ce Cătălin Predoiu ar fi votat de 32,1%.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidențiale pentru turul 2 și ar avea de ales între Victor Ponta și Cristian Diaconescu, 67,5% dintre respondenți ar vota pentru Victor Ponta în timp ce 32,5% l-ar alege pe Cristian Diaconescu. Raportat la populația care declară că se va prezenta la vot (65,9% din eșantion), Victor Ponta ar obține în turul II 68,5%, în timp ce Cristian Diaconescu ar fi votat de 31,5%.

Comments

comments