Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Presa spaniola vorbeste despre prezenta Reginei Sofia la funeraliile Reginei Ana

Regina Sofia a Spaniei, mama actualului monarh de la Madrid, va fi ”mai mult ca sigur” prezentă la funeraliile Reginei Ana, potrivit celui mai citit cotidian spaniol, El Mundo, care evocă apropierea dintre cele două case regale într-un obituar consacrat Reginei Ana.

Presa spaniolă a dedicat ferpare ample, în care este este portretizată Regina Ana. Toate articolele amintesc de relația nu doar de rudenie dintre Regele Mihai, văr primar cu Regina Sofia a Spaniei, dar și de prietenia care a legat cele două familii.

În cotidianul El Mundo se arată că la funeraliile de la 13 august vor veni reprezentanți ai tuturor caselor regale europene, iar prezența Reginei Sofia este prezentată ”ca sigură”. De asemenea, articolul face precizarea că Regina Sofia era ”cea mai iubită verișoară a monarhilor români”.

Tatăl Reginei Sofia, regele detronat al Greciei, Paul, era fratele Reginei Elena, mama Regelui Mihai. Nunta în rit ortodox a suveranului român cu Ana de Bourbon Parma a avut loc în Grecia și a fost găzduită de Casa Regală a Greciei, din care descindea Regina Mamă Elena. Pe parcursul exilului, Sofia, devenită regină a Spaniei prin căsătoria cu Juan Carlos (la reinstaurarea monarhiei, după dictatura franchistă), a păstrat relații foarte apropiate cu familia regală română.

De asemenea, după anii 2000, odată cu permisiunea oficială a stabilirii Casei Regale în România, Sofia a Spaniei a participat la mai multe momente aniversare de la București. Între ele, jubileul de 90 de ani al Regelui Mihai, precum și ceremoniile consacrate nunții de diamant a monarhilor români, în 2008.

Comments

comments