Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a pledat nevinovat

Marți au început audierile inculpaților din dosarul în care președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, este trimis în judecată de către DNA pentru fapte de corupție, alături de patru primari, doi oameni de afaceri argeșeni și alți inculpați.

Ședința a avut loc la Tribunalul Argeș, începând cu ora 14.00, iar primul care a fost audiat în acest dosar a fost chiar președintele Constantin Nicolescu, el fiind nevoit să răspundă în fața președintei completului de judecată pentru patre capete de acuzare: folosirea de documente și declarații false pentru a obține fonduri europene, fals intellectual, luare de mită și instigare la abuz în serviciu.

“Nu recunosc săvârșirea faptelor reținute în sarcina mea. Mă consider nevinovat și consider că nu am încălcat cu nimic legea penală”, și-a început Nicolescu declarația. Timp de o oră și jumătate, președintele Consiliului Județean Argeș a explicat instanței procedura în caz de calamități naturale și care sunt autoritățile care iau măsuri în această situație. Nicolescu a respins și infracțiunile de fals intelectual, luare de mită și instigare la abuz în serviciu, susținând că sunt neîntemeiate.

Audierea inculpaților va continua pe 9 februarie, într-un alt termen de judecată.

Nicolescu a fost arestat preventiv pe 27 ianuarie 2011, iar la auzul acestei decizii, acesta a suferit un infarct pe scările Tribunalului Argeş, fiind operat ulterior pe cord deschis la un spital din Capitală. Pe 2 februarie, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara.

Comments

comments

admin Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *