Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Primirea ministrului afacerilor externe, Titus Corlatean, la primul ministru al Republicii Muntenegru, Milo Djukanovic

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean a fost primit, în această dimineaţă, la Podgorica, de primul ministru al Republicii Muntenegru, Milo Djukanovic.

Şeful guvernului de la Podgorica a transmis profunde condoleanţe, în numele statului şi al guvernului muntenegrean, precum şi solidaritatea faţă de cetăţenii români, victime ale tragicului accident , faţă de familiile acestora şi de poporul român.

La rândul său, şeful diplomaţiei române a transmis, în numele primului ministru şi al guvernului României, gratitudinea pentru sprijinul excepţional acordat, încă din primele clipe, cetăţenilor români implicaţi în accident. Totodată, a adresat mulţumiri pentru cooperarea deosebită de care au beneficiat autorităţile române din partea celor muntenegrene pe tot parcursul gestionării acestei situaţii dramatice. Ministrul afacerilor externe a subliniat că, în urma efortului deosebit depus în comun de autorităţile celor două state, Muntenegru are în România, şi, prin aceasta, şi în Uniunea Europeană şi în NATO, un partener şi un prieten adevărat.

Cu această ocazie, cei doi demnitari au căzut de acord cu privire la realizarea cât mai curând posibil a unei întâlniri oficiale între primii miniştrii ai celor două state.

Totodată, a fost convenită o cooperare strânsă între autorităţile judiciare din România şi Muntenegru în legătură cu clarificarea deplină a circumstanţelor în care s-a produs accidentul căruia i-au căzut victime 47 de cetăţeni români.

Comments

comments