Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Profesor reclamat de o eleva la Scoala Mircea cel Batran

Un profesor de matematica de la şcoala generală Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeş este acuzat de părinţii unei fetiţe că ar fi fotografiat-o pe aceasta în timpul orei de matematică şi că i-ar fi spus că este specială.

Pentru că fata a refuzat să se lase imortalizată, dascălul ar fi ameninţat-o că îi dă nota 3. Profesorul afirma acum că totul a fost o glumă şi recunoaşte că obişnuieşte să-i pozeze pe elevi la şcoală.

Totul a inceput cand profesorul a scos la tablă o elevă şi pentru că aceasta a greşit exerciţiul profesorul spune că a vrut să facă o glumă şi să o fotografieze pe fată.

Colegii de clasa ai fetei au izbucnit în râs, fata s-a simţit jignită de atitudinea profesorului şi, odată ajunsă acasă, aceasta le-a spus totul părinţilor.

Acestia s-au adresat poliției din Curtea de Arges, declarand că acuzaţiile copilei nu se rezumă doar la fotografie, ci şi la faptul că dascălul i-ar mai fi spus că este “specială”.

Profesorul recunoaşte incidentul, dar spune că nu a fotografiat-o pe fată şi că totul a fost doar o glumă, dar recunoaşte că obişnuieşte să comită o ilegalitate şi anume să-i pozeze pe elevi la şcoală, la diferite activităţi şi proiecte.

Conform regulamentelor şcolare este interzis că cineva să fotografieze copiii în interiorul unităţilor de învăţământ fără acordul scris al părinţilor şi al conducerii şcolii.

Directorul şcolii din Curtea de Argeş spune că a început o anchetă în acest caz şi confirmă că profesorul nu avea dreptul să fotografieze fetiţa. Poliţiştii l-au audiat pe cadrul didactic şi vor stabili încadrarea juridică a faptelor, iar conducerea şcolii spune că va lua măsuri împotriva profesorului, dacă acuzaţiile se vor confirma.

Comments

comments