Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Prognoza meteo pana in aprilie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor medii şi a precipitaţiilor pentru intervalul februarie – aprilie 2013. estimările sezoniere sunt realizate de către centrul european pentru prognoze pe medie durată (ecmwf) de la reading, anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Pentru luna februarie, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in regiunile centrale si nordice si peste aceste medii in restul teritoriului.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil local excedentare in vestul, nord-vestul si centrul tarii.
In luna martie, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale, exceptand regiunile sud-estice si local sudice, unde se vor situa peste normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand sud-estul, unde se vor incadra in normele climatologice.
Luna aprilie vine cu valori termice apropiate de mediile climatologice in sud-estul, vestul si local in sudul tarii si se vor situa sub normalul perioadei in restul regiunilor.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendinta de excedent in centrul si nordul tarii.

Comments

comments