Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Rafinaria Arpechim va si desfiintata in cazul in care nu se va gasi cumparator

Rafinaria Arpechim va si desfiintata in cazul in care nu se va gasi cumparator

Grupul OMV Petrom va menţine închisă rafinăria Arpechim, dar va folosi rezervoarele pentru depozitarea ţiţeiului, iar în lipsa unui cumpărător va desfiinţa probabil unitatea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al companiei, doamna Mariana Gheorghe.

“Toate argumentele pentru care am închis Arpechim rămân valabile. E vorba de o rafinărie foarte mică, care din punct de vedere al părţii economico-operaţionale nu are justificare. Cert este că la nivel european ne aşteptăm la închideri în continuare de rafinării, tocmai pentru că este o supraofertă în întreaga Europă, deci şi la noi. Nu uitaţi că România are în continuare capacităţi operaţionale de peste 18 milioane de tone, în contextul în care nevoia pe piaţă este de circa nouă milioane de tone de produse”, a spus Gheorghe.

“Orice repornire, chiar dacă acest context ar fi schimbat, ar însemna sute de milioane de euro, atât din punct de vedere al reautorizării unei astfel de rafinărie, cât şi de investiţiile pe care trebuie să le faci ca să faci o activitate profitabilă. Nu avem niciun fel de intenţie să repornim Arpechim-ul. Suntem în proces de a separa autorizarea fiscală pentru zona de depozite. Aşa cum am anunţat, o parte din această rafinărie se va folosi pentru depozitele de carburanţi şi ţiţei”, a completat Gheorghe.

“În absenţa unui cumpărător pentru Arpechim, după rezolvarea problemei cu depozitele, probabil că vom merge pentru desfiinţare, dacă nu avem altă soluţie”, a subliniat Mariana Gheorghe.

Mariana Gheorghe a afirmat că în cazul în care ar dori să redeschidă Arpechim, OMV Petrom ar trebui să investească mai multe sute de milioane de euro.

Comments

comments