Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Reactia lui Traian Basescu dupa alegerile prezidentiale

Poziția președintelui României, domnul Traian Băsescu, cu privire la procesul electoral pentru alegerea președintelui României

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a urmărit cu atenție procesul electoral pentru alegerea președintelui României care s-a desfășurat duminică, 2 noiembrie a.c., atât în țară, cât și în străinătate.

Domnul președinte Traian Băsescu constată că au existat grave deficiențe de organizare a procesului electoral în secțiile de votare din străinătate, unde nu s-au asigurat corespunzător materialele necesare și nici personal suficient.

De asemenea, numărul mic de secții de votare organizate în străinătate a făcut ca un număr mare de români să nu-și poată exercita dreptul de vot.

Domnul președinte Traian Băsescu constată, totodată, deficiențe în asigurarea formularelor pentru declarațiile pe proprie răspundere în numeroase secții de votare din țară.

Neajunsurile semnalate au împiedicat cetățenii români să-și exercite dreptul constituțional de a-și alege președintele. În aceste condiții, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlățean, și a ministrului delegat pentru

Românii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici.

Comments

comments