Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Romania a pierdut ultimul meci din acest an impotriva Rusiei

Echipa națională a României a pierdut în Rusia cu 1-0, în ultima partidă din 2016. Cu o formulă de echipă schimbată mult față de meciul cu Polonia, 8 modificări făcute în primul 11, și în fața a peste 30.000 de spectatori, tricolorii au început timid meciul de la Groznîi. Rușii s-au aruncat în atac încă din primele minute, dar defensiva noastră a rezistat. Samedov și Semenov au fost cei care au avut primele șanse de gol.

După primul sfert de oră, băieții noștri au echilibrat balanța, reușind să stăpânească centrul terenului și să pună presiune pe apărarea gazdelor. Mai întâi șutul lui Grozav a fost blocat de un adversar, apoi Enache a trimis alături din colțul careului. Puteam deschide scorul în minutul 28, când Florin Andone i-a trimis perfect în fața porții lui Rotariu, care însă a reluat peste poartă dintr-o poziție foarte bună. Până la pauză, Latovlevici și-a încercat și el norocul de la distanță, fără probleme pentru Akinfeev, iar Samedov a trimis puțin alături din lovitură liberă de la 20 de metri.

Repriza secundă a început cu Rusia în ofensivă, însă tricolorii au revenit repede la cârma jocului. Elevii lui Christoph Daum au pasat bine, dar au ajuns greu la poarta gazdelor. Rușii au mai încercat de câteva ori șutul de la distanță, însă Pantilimon nu a avut nici o emoție. La poarta cealaltă, Andone a alergat mult, luptându-se pentru fiecare balon cu fundașii adverși, iar insistența sa putea da roade în minutul 71. Răzvan Marin a trimis și el de la distanță, dar tot fără noroc. Au marcat, însă, rușii, prin Ozdoev, în minutele de prelungiri la o fază confuză în defensiva noastră și, astfel, tricolorii au pierdut partida amicală de la Groznîi, ultimul meci al lor în 2016.

Pe finalul partidei, Dragoș Nedelcu și Bogdan Țîru au debutat la prima reprezentativă.

Comments

comments