Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Romania ar putea organiza EURO 2020

Joi, 24 aprilie 2014, a fost transmis la UEFA dosarul de candidatura a Romaniei pentru organizarea unor meciuri din cadrul Turneului Final al EURO 2020.

Completarea si finalizarea celor 12 sectiuni ale dosarului de candidatura au necesitat un efort complex in care au fost angrenate structuri guvernamentale, Primaria Municipiului Bucuresti, Federatia Romana de Fotbal, alte institutii si organizatii.
Dosarul de candidatura contine prezentari ale unor aspecte juridice, politice, economice, sportive, de infrastructura, de dezvoltare durabila, responsabilitate sociala si de tehnologia informatiei relevante pentru organizarea EURO 2020, precum si o descriere amanuntita a facilitatilor existente pe Arena Nationala, a spatiilor adiacente si a dezvoltarilor care vor avea loc in proximitatea stadionului si in oras, pana in anul 2020. Dosarul este insotit de harti, planuri si imagini, precum si de garantii emise de autoritatile romane privind angajamentul de a indeplini cerintele formulate de UEFA pentru organizarea jocurilor din cadrul EURO 2020.

Din dispozitia Primului-ministru Victor Ponta, realizarea documentatiei a fost demarata inca din toamna anului 2013, un moment important fiind adoptarea Hotararii de Guvern nr.1093 din 11 decembrie 2013 privind declararea de interes public si importanta nationala a UEFA EURO 2020 si a candidaturii Romaniei pentru organizarea acestui eveniment.

Prin acelasi act normativ a fost infiintat Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea si sustinerea candidaturii Romaniei, comitet condus de catre Viceprim-ministrul pentru securitate naţionala si Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea.

Urmatoarele autoritati guvernamentale au conlucrat pentru documentarea dosarului de candidatura: Ministerul Finantelor Publice, Ministerul de Justitie, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Transporturilor, Ministerul pentru Societatea Informationala, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Oficiul Roman pentru Inventii si Marci, Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor, Autoritatea Nationala de Supraveghere Financiara si Autoritatea Nationala pentru Turism.

In intervalul scurs din luna decembrie 2013 si pana in prezent, la sediul Guvernului s-au desfasurat trei reuniuni ale Comitetului interministerial si mai multe intalniri la nivelul expertilor fiecarei autoritati competente pentru a se clarifica diferitele aspecte ale dosarului de candidatura.

Federatia Romana de Fotbal a cooperat in mod sistematic cu specialistii din Primaria Municipiului Bucuresti pentru a definitiva documentele aferente prezentarii Arenei Nationale si infrastructurii existenta in Capitala si a relationat cu alte institutii si organizatii care au furnizat expertiza de specialitate pe diferite domenii. Redactarea finala si editarea dosarului de candidatura a fost realizata de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Se poate afirma ca, prin continutul sau, dosarul de candidatura transmis de Romania la UEFA intruneste toate conditiile solicitate de catre forul continental si ca tara noastra are o sansa certa pentru a primi dreptul de a organiza meciuri in cadrul Turneului Final al UEFA EURO 2020.

Comments

comments