Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Simona Halep s-a calificat in finala Roland Garros

Simona Halep a reusit sa o invinga pe Andrea Petkovici in semifinalele Roland Garros.

Romanca a trecut in faza semifinalelor de nemțoaica cu un scor de 6-2, 7-6 (7-4).

Simona Halep a intrat, a inceput meciul, cu un break in primul ghem, apoi a repetat performanţa si in ghemul al5-lea incheind setul cu scorul de 6-2, in numai 28 minute, profitand din plin si de cele 13 greseli ale adversarei.

In setul doi, Petkovici a reusit sa fructifice prima minge de break pe care a avut-o in meci, la scorul de 2-1 in favoarea ei.

Germanca nu a valorificat momentul bun in care s-a aflat, a gresit din nou mult dupa ce a condus cu scorul de 40-15 in ghemul urmator si Halep a obţinut rebreakul, egaland apoi la 3.

Simona Halep a continuat insa jocul in dificultate, a gresit si ea mai mult, pe fondul unei evoluţii din ce in ce mai bune a sportivei germane.

In finala Simona Halep o va intalni pe Maria Sharapova.

Maria Sharapova, cap de serie numarul 7, s-a calificat in finala turneului feminin de simplu de la Roland Garros, dupa ce a invins-o  pe canadianca Eugenie Bouchard, a 18-a favorita a competiţiei.

Maria Sharapova a dispus de Eugenie Bouchard in trei seturi, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-2, dupa doua ore si 27 de minute de joc.

Doar doua romance s-au calificat in finala unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului.

Virginia Ruzici de doua ori, in 1978, cand a castigat turneul de la Roland Garros, si in 1980, cand a pierdut finala aceleiasi competiţii, in faţa americancei Chris Evert

Florenţa Mihai, finalista in 1977 tot la French Open, meci pierdut la Mima Jausovec din Iugoslavia.

Finalista va primi 1.300 de puncte WTA si un premiu de 825.000 de euro, iar castigatoarea turneului 2.000 de puncte si 1.650.000 de euro.

Comments

comments