Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Titus Corlatean transmite condoleante familiilor victimelor accidentului din Muntenegru

Aflat în drum spre Podgorica pentru a coordona de la faţa locului activităţile întreprinse de echipa operativă a Celulei de criză, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a declarat: “Doresc să exprim profunda compasiune pentru familiile românilor decedați în urma tragicului accident din Muntenegru. Suntem alături de aceştia şi ne preocupăm să îi sprijinim pentru a trece peste aceste momente deosebit de grele.”

„Alături de autorităţile locale, Ministerul Afacerilor Externe, prin Celula de criză, depune toate eforturile pentru a oferi întregul sprijin necesar în astfel de situaţii umane tragice, precum şi asistenţă consulară de care este nevoie în această situaţie“, a adăugat Titus Corlăţean.

Ministrul Titus Corlăţean a mulţumit autorităţilor locale muntenegrene pentru sprijinul acordat la cel mai înalt nivel, precum şi cetăţenilor muntenegreni, care au dat dovadă de sprijin şi solidaritate cu victimele accidentului, donând sânge: „A fost un gest umanitar realmente emoţionant, o dovadă de prietenie din partea poporului muntenegrean. Le mulţumim pentru că ne-au fost aproape într-un moment dureros pentru noi românii”.

De asemenea, ministrul Titus Corlăţean a ţinut să mulţumească omologilor europeni, precum şi Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Catherine Ashton. Aceasta a exprimat astăzi, în cadrul reuniunii miniştrilor afacerilor externe (CAE) care se desfăşoară în Luxemburg, condoleanţe – în numele său personal şi al Consiliului – cu privire la tragicul accident.

Comments

comments