Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Traian Basescu: Serviciile secrete s-au implicat in campania electorala

Președintele Traian Băsescu a declarat joi seară, că serviciile secrete s-au implicat în campania electorală, deși i-a chemat la discuții, pe 10 septembrie, pe șefii SRI și SIE, pentru a-i atenționa să nu se implice în campanie.

„Este clar că serviciile s-au implicat în campanie. Este clar că au fost lucruri în neregulă, în condițiile în care pe 10 septembrie 2014 am chemat șefii celor două servicii și primadjuncții lor și i-am atenționat să nu se implice în campania electorală. (…) Implicarea lui Meleșcanu cred că nu mai are nevoie de explicații. Atenționarea a fost pe 10 septembrie, a plecat de la mine după care a început să strângă semnături pentru candidatură. Aveam oarecare informații, dar la acel moment trebuia să-mi spună că va trece la strâns semnături. N-a făcut-o, asta e clară implicare a serviului în jocuri politice”, a spus președintele, în cadrul emisiunii „Bună seara, România”, de pe B1 TV.

Președintele Traian Băsescu a mai spus că Elena Udrea a fost urmărită de serviciile secrete la Paris, la cumpărături, alături de două prietene.
„Cineva a știut că Elena Udrea ajunge la Paris. Au închiriat un apartament vizavi de hotelul unde s-a cazat și au făcut poze 48 de ore încontinuu pe unde a mers. Nu are cum să fie paparazzi”, a afirmat președintele.

Traian Băsescu a atras atenția că factura de la hotelul unde a fost cazată Elena Udrea este datată 29 septembrie 2014, deși aceasta a mers acolo în luna februarie.

„Factura este datată 29.092014, deci la 6 luni după ce a fost cazată acolo. E o operațiune pe care serviciul român și francez și le-au făcut între ele. (…) Nu trebuie să rămână așa. Elena Udrea trebuie să reclame hotelul pentru punerea la dispoziție a cestor facturi. E clar că aveau fotografiile din februarie și au cerut factura după ce și-a anunțat candidatura. Elena Udrea are adversari mulți, dar niciunul cu capacitatea de a obține aceste informații secrete. Oricâți bani i-ai da unul recepționer știe că acele chitanțe vor fi folosite și hotelul va fi compromis”, a mai spus președintele,  în cadrul emisiunii „Bună seara, România”, de pe B1 TV.

Comments

comments