Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Troita ridicata in memoria victimelor accidentului rutier din Muntenegru a fost sfintita

În contextul vizitei în Muntenegru, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat pe 18 iulie 2014, la o ceremonie de sfinţire a unei troiţe româneşti ridicate în memoria victimelor accidentului rutier din 23 iunie 2013, din canionul Morača, şi a depus o coroană de flori în numele guvernului român.

Cu acest prilej, oficialul român a transmis un mesaj de compasiune în memoria celor decedaţi, precum si gratitudinea pentru sprijinul acordat conaţionalilor de catre autorităţile muntenegrene, personalul medical şi cetăţenii simpli aflaţi în acel moment la locul accidentului.

„Solidaritatea manifestată în acele momente a schimbat fundamental relaţiile dintre cele două popoare, iar la nivel inter-guvernamental România a devenit principalulul susţinător al Muntenegrului în obiectivele sale politice de integrare europeană şi euro-atlantică“.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în MAE muntenegrean, Vladimir Radulovic, a exprimat compasiunea sa pentru memoria victimelor şi a subliniat că legăturile de prietenie şi solidaritate existente între cele două ţări şi popoare au fost reînnoite şi întărite, chiar în circumstanţele fatale cunoscute.

Ministrul Corlăţean a oferit plachete comemorative cetăţenilor muntenegreni implicaţi în operaţiunile de salvare a victimelor accidentului, ca simbol al recunoştinţei guvernului român pentru solidaritatea de excepţie manifestată în acele momente dramatice.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, salvamontişti şi personal medical implicat la momentul accidentului, supravieţuitori şi reprezentanţi ai presei locale şi din România.

Comments

comments