Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Un autocar cu pasageri romani s-a rasturnat in Bulgaria

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 05.00, un autocar cu 25 de pasageri români care circula de la Kusadasi spre România, s-a răsturnat în pasul Republika, între localitățile Gurkovo și Veliko Tărnovo, din primele informații rezultând că accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor cinci.

În aceste condiții, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Afacerilor Externe care să gestioneze această situație.

Totodată, din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, două elicoptere SMURD din Craiova și București vor decola spre Bulgaria, pentru a prelua două dintre persoanele rănite grav.

Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI va analiza împreună cu medicii bulgari starea medicală a tuturor pasagerilor care au fost transportați la spitalul din Veliko Târnovo, având în vedere și aducerea în țară a altora dintre aceștia, dacă se impune.

La locul acidentului vor ajunge consulul României în Bulgaria și atașatul de afaceri interne al MAI.

Din primele informații furnizate de către reprezentanții autorităților bulgare, rezultă că autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat. În urma impactului, a rezultat un mort, cinci răniți grav, precum și alte persoane cu răni ușoare.

Șoferul autocarului a fost supus unui test pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, care a ieșit negativ. În prezent, se efectuează teste pentru depistarea în organismul său a altor substanțe chimice. A fost declanșată o anchetă pentru stabilirea cauzelor accidentului, relatează agenția bulgară Focus.

Comments

comments