Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Victor Ponta felicita Guvernul de la Chisinau si cetatenii Republicii Moldova cu ocazia liberalizarii vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova

Premierul Victor Ponta felicită Guvernul Republicii Moldova și cetățenii acestei țări pentru liberalizarea vizelor de călătorie în spațiul european începând de luni.

“Ţin să felicit Guvernul de la Chişinău, precum şi toţi cetăţenii Republicii Moldova, pentru liberalizarea vizelor de călătorie în spaţiul european, începând cu 28 aprilie 2014. Republica Moldova devine astfel primul stat din cadrul Parteneriatului Estic care se bucură de această libertate europeană fundamentală care este libertatea de circulaţie.

Este o veste mult aşteptată de fiecare cetăţean de peste Prut, de toţi cei care cred cu tărie în idealul european, în revenirea Republicii Moldova în comunitatea de valori căreia îi aparţine în mod firesc şi acolo unde îi este locul – în Uniunea Europeană.

Reamintesc că această decizie a fost anunțată, în premieră, de către președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso cu ocazia vizitei pe care am efectuat-o la Bruxelles, împreună cu premierul Leancă, în noiembrie anul trecut. Sunt bucuros că demersurile noastre au dat roade și, iată, se materializează. Decizia de ridicare a vizelor a fost obţinută în urma unui proces cuprinzător de reforme legislative şi administrative care a implicat întreaga administraţie de la Chişinău şi a necesitat, pe parcursul ultimilor patru ani, susţinerea clasei politice şi a societăţii de peste Prut. Liberalizarea vizelor este atât o binemeritată răsplată a acestui efort comun, al autorităţilor şi cetăţenilor deopotrivă, cât şi o dovadă a sprijinului de care se bucură, în plan european, procesul integrării europene a Republicii Moldova.

Voi avea în curând ocazia să adresez prim-ministrului Iurie Leancă, şi în mod direct, felicitările mele şi ale Guvernului României pentru această reuşită. Voi reconfirma, totodată, angajamentul nostru ferm faţă de parcursul european al Republicii Moldova, faţă de angajarea acesteia pe un traseu democratic şi european ireversibil.”

Comments

comments