Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea in Muntenia pana pe 28 iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 15 iunie – 28 iunie, pentru toate regiunile din ţară.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Astfel, in Muntenia, după o primă zi în care temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade, caracterizând o vreme călduroasă, local caniculară în zonele de câmpie, va urma o scădere semnificativă a temperaturii, până spre 24 de grade, în jurul datei de 18 iunie.

După această dată, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel că, în a doua parte a intervalului, media regională a maximelor va fi de 30…31 de grade.

Temperaturile minime vor scădea de la o medie regională de 18 grade, la 13…14 grade în intervalul 18 – 22 iunie, iar ulterior vor creşte la 15…16 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în intervalul 15 – 18 iunie, când vor fi averse, iar pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă însemnate.

Ploi locale sunt posibile în a doua săptămână de prognoză, în special după data de 23 iunie.

Comments

comments