Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea la mare si la munte pana pe 10 august

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 28 iulie – 10 august, pentru toate regiunile din ţară.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor

La mare, in urmatoarele doua saptamâni temperaturile diurne vor caracteriza un regim călduros, cu maxime în creştere de la valori medii de 30 de grade, până la 34 de grade în jurul datei de 4 august, după care vor scădea uşor spre 32 de grade Celsius. De asemenea, regimul termic nocturn se va menţine ridicat, cu medii ale temperaturilor minime de 20…21 de grade.
Condiţii pentru ploi slabe, trecătoare, vor fi doar în jurul datei de 5 august.
La munte, valorile termice, atât cele diurne, cât şi cele nocturne, vor fi constante pe tot parcursul intervalului şi se vor situa în jurul unor valori medii de 20…22 de grade, respectiv 12…14 grade Celsius.
Vor fi averse, în general slabe cantitativ, cu caracter local, mai ales în zilele de 28, 29 şi 31 iulie si în perioada 4 – 10 august.

Comments

comments