Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea la mare si munte pana pe 27 iulie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 14 – 27 iulie, pentru toate regiunile din ţară, mare si munte.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

La mare, intervalul de prognoză debutează cu o vreme normală din punct de vedere termic, cu valori medii maxime de 29 de grade şi minime de 18…19 grade. În intervalul 16 – 18 iulie, datorită nebulozităţii temporar accentuate, valorile termice vor marca o scădere uşoară, apoi acestea vor creşte treptat, ajungând la medii diurne de până la 30 de grade la sfârşitul intervalului şi temperaturi nocturne de 19…20 de grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor în aversă, însoţite de descărcări electrice, va fi mai mare în perioada 15 – 23 iulie. În rest, după-amiaza sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată.

La munte, in următoarele două săptămâni, valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale în această perioadă, temperaturile maxime urmând a se situa, în medie, între 18 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor avea oscilaţii nesemnificative de la o zi la alta, încadrându-se, în medie, între 9 şi 12 grade.
Temporar se vor semnala averse în fiecare zi, însă între 14 şi 20 iulie, precum şi în intervalul 21 – 24 iulie, probabilitatea de a se înregistra cantităţi importante de apă, pe spaţii mai extinse, este ridicată.

Comments

comments