Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea la munte pana pe 24 august

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 11 – 24 august, pentru toate regiunile din ţară mare si munte.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

La munte, până în data de 14 august, temperatura va fi în creştere, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 24…25 de grade. În intervalul 14…18 august, vremea se va răci şi iar maximele vor coborî până spre 14 grade. După 19 august, temperatura aerului va creşte uşor şi treptat până la valori medii diurne de 19…20 de grade. Valorile minime vor avea aproximativ aceeaşi evoluţie; în intervalele calde mediile nocturne vor atinge 14…15 grade, iar în cele reci 6…7 grade.

Instabilitatea atmosferica va fi mai pronunţată între 15 şi 18 august, când sunt de aşteptat şi averse importante cantitativ.

Comments

comments