Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea in Muntenia pana pe 11 mai

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 28 aprilie – 11 mai, pentru toate regiunile din tara.

Va prezentam in continuarea estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor pentru regiunea Muntenia.

In prima saptamana, pe fondul cresterii mediei temperaturilor minime nocturne de la 7 la 11 grade si cu medii ale temperaturilor diurne ce vor atinge 23 de grade, vremea va deveni calda pentru acesta perioada.

Regimul termic va marca insa o scadere pe 5 si 6 mai, cand media maximelor nu va mai depasi 15….16 grade, iar valorile nocturne vor fi, din nou, usor mai mici decat in mod normal, cu o valoare medie de 7…8 grade Celsius.

Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii, astfel incat media maximelor va ajunge la 21…22 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor slabe va fi mai ridicata pe 30 aprilie si 1 mai, iar intre 4 si 6 mai aria precipitatiilor va fi mai extinsa, iar cantitatile de apa pot fi in general moderate.

La munte, pana pe 4 mai, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru inceputul lunii mai, cu o medie a maximelor de 12…13 grade si a minimelor de 3…5 grade. Apoi vremea se va raci, astfel incat pe 5 – 6 mai se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 7 grade si minimele nocturne vor scadea spre o medie de aproximativ 0 grade. Insa intre 7 si 11 mai vremea se va incalzi, media maximelor va reveni la 12 grade Celsius, iar cea a temperaturilor minime va fi de 2…3 grade.

Probabilitatea de precipitatii se va mentine permanent ridicata, iar cantitati mai insemnate se pot cumula in jurul datei de 4 mai.

Comments

comments