Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea in Muntenia pana pe 14 februarie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 4-17 ianuarie 2016, care vizează toate regiunile ţării: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi zona montană.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Astfel in Muntenia, in primele trei zile ale intervalului de prognoză vremea se va încălzi accentuat, iar media valorilor termice diurne va atinge 17 grade, în timp ce media temperaturilor nocturne se va situa în jurul valorii de 4 grade.

În intervalul 4 – 5 februarie se va consemna o scădere semnificativă a temperaturii aerului, de 7…9 grade, dar începând din data de 6 februarie vremea se va încălzi din nou. Iar cea de-a doua săptămână de prognoză nu va aduce modificări importante în ceea ce priveşte regimul termic, astfel încât, se vor înregistra, în medie, maxime de 10…11 grade şi minime de aproximativ 2 grade.

Se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare, pe 4 – 5 februarie şi, din nou, după 8 februarie, dar acestea vor fi pe arii mai extinse şi mai
insemnate cantitativ în intervalul 11 – 13 februarie.

Comments

comments