Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea in Muntenia pana pe 14 septembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 1 – 14 septembrie, pentru regiunea Muntenia.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Astefel, intre 1 şi 9 septembrie, temperaturile maxime se vor menţine apropiate de valori medii de 26…27 de grade, exceptând ziua de 2 septembrie, când se vor apropia de 30 de grade Celsius.

Intre 10 şi 14 septembrie, maximele diurne vor scădea uşor, spre valori medii de 24 de grade, apropiate de normele climatologice ale datei. Minimele termice vor creşte, de la 13…14 grade la începutul intervalului de prognoză, spre 17 grade pe 3 şi 4 septembrie, pentru ca apoi să scadă, spre aproximativ 14 grade în intervalul 6 – 10 septembrie şi chiar spre 12 grade pe 13 şi 14 septembrie.

Probabilitatea pentru averse, posibil mai însemnate cantitativ, va fi mai mare pe 3 septembrie, iar în rest doar cu totul izolat şi trecător va ploua slab.

Comments

comments