Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea in Muntenia pana pe 19 octombrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 6 – 19 octombrie, pentru toate regiunile din ţară, inclusiv Muntenia.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Astfel, in Muntenia, vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, chiar rece pe parcursul zilei de 7 octombrie, astfel că media maximelor diurne va fi de 15…18 grade. Din 9 octombrie, temperaturile vor creşte de la o zi la alta, până la o medie regională de 21…24 de grade, caracterizând o vreme caldă. În privinţa regimului termic nocturn, valorile vor fi în general uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei din an, cu o medie de 8 la 10 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o răcorire a vremii, iar temperaturile vor deveni normale pentru a doua decadă de octombrie.

Vor fi ploi frecvente, în general moderate cantitativ, în jurul datei de 7 octombrie. Apoi probabilitatea de ploi va fi foarte redusă, acestea putând apărea pe spaţii restrânse în ziua de 14 octombrie.

Comments

comments