Vremea in Muntenia pana pe 2 februarie

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor în intervalul 20 ianuarie – 2 februarie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Vremea in Muntenia se va raci de la o zi la alta pana pe 26…27 ianuarie, astfel încat maximele termice vor scadea de la o medie de 8…9 grade în primele zile spre -1…0 grade la sfarsitul primei saptamani de prognoza.

In acelasi interval minimele nocturne vor scadea de la 4 la -6 grade, în medie. În a doua saptamana vremea se va încalzi, maximele diurne atingand în medie, dupa 29 ianuarie, 3…4 grade Celsius, iar minimele nocturne aproximativ -3 grade Celsius.

Va ploua slab pe 22-23 ianuarie, iar între 24 si 27 ianuarie, temporar, vor fi precipitatii mixte, în general slabe cantitativ.

Comments

comments

admin Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *