Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea in Muntenia pana pe 2 octombrie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 19 septembrie-2 octombrie 2016, care vizează toate regiunile ţării: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi zona montană.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Astfel in Muntenia, valorile termice diurne vor scădea în primele două zile din intervalul de prognoză, apoi vor crește ușor și treptat.
Media maximelor, în prima săptămână, va fi de 16…21 de grade, iar în cea de-a doua de 21…22 de grade.

Temperaturile din cursul nopților vor fi în scădere până la finalul primei săptămâni, apoi vor crește, iar o nouă scădere, dar ușoară, se prefigurează la începutul lunii octombrie.

Media minimelor, în prima parte a intervalului, va fi în scădere de la 16 grade până spre 7 grade, apoi vor fi medii de 7…9 grade.
Practic, în cea mai mare parte a timpului, la nivel regional, atât zilele cât și nopțile vor fi mai reci decât în mod obișnuit la sfârșit de septembrie și început de octombrie.

Va ploua în perioada 19-21 septembrie, important cantitativ și pe arii extinse. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, condițiile de ploaie vor fi reduse.

Comments

comments