Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea in Muntenia pana pe 25 mai

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 12 – 25 mai, pentru toate regiunile din tara. Va prezentam in continuare estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor pentru regiunea Muntenia si in zonele de munte.

Astfel, in Muntenia, pana la jumatatea primei saptamani temperaturile vor scadea cu aproximativ 8 grade, vremea devenind racoroasa, cu medii ale maximelor diurne de 15…16 grade in jurul datei de 15 mai. Ulterior, regimul termic va fi in crestere, astfel incat, in ultimele zile ale perioadei de prognoza, mediile maximelor diurne vor ajunge la 27…28 de grade si se vor situa peste
normele climatologice specifice celei de a doua decade a lunii mai. Minimele termice se vor situa, in medie, intre 7 grade in dimineata zilei de 16 mai si 14 grade pe 25 mai.

Va ploua aproape in fiecare zi, in special in prima saptamana, iar pe 14 mai ploile vor fi importante cantitativ.

La munte, temperatura aerului va marca o scadere pana pe data de 16 mai, cand medile maximelor vor cobori spre 6 grade Celsius, pornind de la 11…12 grade in primele zile. In a doua saptamana, vremea se va incalzi, temperaturile diurne vor fi in crestere, si vor atinge, in medie, 19 grade spre sfarsitul celei de a doua saptamani, cand vor caracteriza o vreme mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. In prima jumatate a intervalului vor fi si dimineti cu temperaturi de 0…2 grade, cel mai probabil intre 16 si 18 mai, dar apoi regimul termic va marca o crestere si, dupa 22 mai, media minimelor nocturne nu va mai scadea sub 9 grade.

Vor fi ploi, mai ales averse, pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi local importante cantitativ pe 14 si 15 mai, cand la altitudini mai mari se vor semnala precipitatii mixte.

Comments

comments