Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea in Muntenia pana pe 27 iulie 2014

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 14 – 27 iulie, pentru toate regiunile din ţara.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
In Muntenia, valorile termice se vor menţine ridicate în primele trei zile ale intervalului, apoi vremea se va răci uşor, mediile maximelor situându-se în jurul a 28 de grade. În a doua săptămână de prognoză, temperaturile diurne se vor situa în jurul unor medii de 30…31 de grade, caracterizând o vreme călduroasă. Minimele nocturne vor creşte cu 2…3 grade la începutul săptămânii, apoi se vor menţine la medii în jurul a 17 grade.

Probabilitatea pentru averse, posibil, mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în perioada 15 – 18 iulie şi din nou în jurul datei de 22 iulie. În rest, doar pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

Comments

comments