Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea in Muntenia pana pe 4 mai

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 21 aprilie – 4 mai 2014, pentru toate regiunile din tara.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Va prezentam estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in regiunea Muntenia.

Regimul termic diurn va oscila de la o medie de aproximativ 22 de grade în primele trei zile spre 19 grade în intervalul 24 – 28 aprilie, pentru ca apoi să crească uşor la 21 de grade, valoare  în  jurul  căreia  se  va  menţine până  la  sfârşitul  intervalului de  prognoză. Media temperaturilor minime se va încadra între 8 şi 11 grade, iar diferenţele de la o noapte la alta vor fi foarte mici, în special în a doua săptămână de prognoză, cand vor fi  relativ constante, în jurul valorii de 9 grade.

Între 23 şi 30 aprilie va ploua temporar, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi, posibil, mai importante cantitativ va fi în jurul datei de 23 – 25 aprilie, precum şi în zilele de 26, 27 şi 29 aprilie. După 30 aprilile, şansele de ploaie vor diminua treptat.

Comments

comments