Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vremea in Muntenia pana pe 8 martie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 24 februarie – 9 martie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Astefl in Muntenia, pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic se va situa în general peste cel multianual specific perioadei, astfel că media maximelor va fi de 9 la 12 grade, iar a minimelor de 1…4 grade.

Doar în primele zile (24 – 26 februarie) se vor înregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic normale, astfel că, în medie, ziua vor fi 5…7 grade, iar noaptea -1…0 grade.

Vor fi ploi slabe sau burniţe, cu caracter local în primele două zile, apoi probabilitatea de ploaie va creşte, din nou, după data de 4 martie.

Comments

comments