Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ziua Mondiala a Scriitorilor la Colegiul Național Vlaicu Voda din Curtea de Arges

Ziua Mondiala a Scriitorilor la Colegiul Național Vlaicu Voda din Curtea de Arges

Pe 3 martie, este celebrată Ziua Mondială a Scriitorilor, cei care, prin cărțile lor, ne ajută să intrăm în alte lumi, să ne transpunem în alți oameni, să ne dezvoltăm și să vizităm locuri inimaginabile.

Sărbatorită încă din 1986, Ziua Mondială a Scriitorilor a fost stabilită de Congresul Internațional al PEN Club. Fondată în 1921 la Londra, PEN Club Internațional reprezintă Asociația Scriitorilor de Pretutindeni și are drept scop promovarea prieteniei și a sprijinului intelectual între scriitorii din toate colțurile lumii.

Cu această ocazie, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu Colegiul Național ,,Vlaicu Vodă” din municipiul Curtea de Argeș, a organizat astăzi în cadrul liceului argeșean, o întâlnire între Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, membru în Uniunea Scriitoriilor din România, și elevii din această instituție de învățământ. Au fost prezentate toate cărțile scrise de ierarhul argeșean, fiind extrase diferite fragmente mai importante care au fost citite de tinerii prezenți.

Chiriarhul Eparhiei a răspuns la toate întrebările tinerilor, care s-au arătat interesați de momentele importante din viața Înaltpreasfinției Sale, ce au fost prezentate în volumele autobiografice ,,Toată vremea-și are vreme”.

La final, elevii au primit în dar din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic mai multe cărți, fiind îndemnați să iubească lectura și să devină scriitorii de mâine ai acestei țări.

Comments

comments